Blog

Slaap beter! Mijn methoden voor een betere slaap!

Ingrediënten:

Slaap beter! Mijn methoden voor een betere slaap!

Heb je last van slapeloosheid of slaapproblemen? Beide zorgen voor een verslechtering van het welzijn en een afname van de immuniteit!

Slaapproblemen beginnen wanneer:
Je niet in slaap kunt vallen, dus als je naar bed gaat duurt het een paar uur voordat je eindelijk in slaap valt. En ‘s morgens word je moe, met hoofdpijn, en wil je gewoon meer slapen …
Je meteen in slaap valt, maar je slaapt kort en wordt ‘s ochtends heel vroeg wakker.
Je gemakkelijk in slaap valt , maar midden in de nacht word je wakker en later kan je niet slapen tot de ochtend.
Je een lichte, rusteloze slaap hebt, je bent in een staat van ‘wakefulness’ en valt niet in een diepe slaap. Je hebt constant de behoefte om van alles te doen (naar het toilet, boek lezen, in je telefoon).
Je de hele nacht niet kunt slapen en bent ‘s ochtends uitgeput. Dat resulteert in overdag dutjes te doen.
 
Hoe de slaapkwaliteit verbeteren?
Aangezien veel mensen tegenwoordig last hebben van chronische slaapproblemen, wil ik mij concentreren op eenvoudige, bewezen methoden om dit te verbeteren.

Onderzoeksresultaten geven aan dat mensen die onvoldoende slapen, een toename hebben van ghreline (het hormoon dat verantwoordelijk is voor honger) en een lager niveau van leptine (het zogenaamde verzadigingshormoon). Zulke mensen zoeken naar calorierijke producten in hun dieet, vooral die met een hoog gehalte aan eenvoudige suikers.

Een ander gevolg van slapeloze nachten is een verhoging van het niveau van cortisol (stresshormoon), wat op zijn beurt leidt tot ophoping van vet rond de taille.

MIJN TIPS VOOR JOU:
1. Zorg voor de juiste kamertemperatuur, ventileer de slaapkamer voor het slapengaan. De optimale temperatuur in de slaapkamer tijdens het slapen ligt tussen 16 en 19 ° C, hierdoor kan je gemakkelijker wakker worden, wat direct jou energieniveau (hoger!) gedurende de dag beïnvloedt. Wanneer de kamertemperatuur ‘s nachts te hoog is, veroorzaakt dit een probleem met wakker worden, leidt het tot lusteloosheid en gebrek aan energie aan het begin van uw dag. Het is allemaal het gevolg van stoornissen in het melatonine niveau en een toename van de cortisol spiegels in het lichaam. En zoals je al weet, verhoogt een toename van cortisol de eetlust en het optreden van depressie.

2. Koop een goed kussen. Met een goede ergonomische vorm, hoogwaardige materiaal en gevuld met een traagschuim die speciaal gevormd is met een nekboog en een holte voor het hoofd. Dit zorgt voor een gezonde en comfortabele nachtrust.

3. Gebruik natuurlijke essentiële oliën: ik raad etherische oliën aan zoals lavendel. We herontdekken het gunstige effect op de gezondheid!

Het leidt tot:

vermindering van angst en emotionele stress,
betere genezing van brandwonden en wonden,
verbetering van de slaapkwaliteit,
verbetering van de conditie van uw huid (het wordt beschouwd als een goed tegengif voor acne-laesies),
het verouderingsproces vertragen dankzij antioxidanten,
verlichting bij migraine.

The Journal of Alternative Complementary Medicine publiceerde de resultaten van onderzoeken naar mensen die worstelen met slapeloosheid en het gebruik an lavendelolie. De resultaten waren verrassend goed! Het is aangetoond dat lavendelolie tot wel 60% kan leiden tot een betere slaapkwaliteit. Inclusief de duur van de slaap, de tijd die nodig is om in slaap te vallen, rust en vermindering symptomen van slapeloosheid. Als je de kwaliteit van je slaap wilt verbeteren, spuit dan lavendelolie in de slaapkamer net voordat je in slaap valt. Je kunt het ook in de nek, borst en slapen wrijven. Persoonlijk gebruik ik het in de vorm van een aerosol-spray die op beddengoed wordt gebruikt (het is verplicht om vooraf de slaapkamer te ventileren!).

Als je het moeilijk vindt om in slaap te vallen, combineer dan lavendelolie met kamille en magnesiumolie. Drink daarnaast voor het slapengaan een mengsel van citroenmelisse! Wat kun je nog meer doen om te ontspannen voordat je naar bed gaat? Voeg 15 druppels lavendelolie en een kopje magnesiumsulfaat toe aan je bad. Het is een geweldige manier om je lichaam te ontspannen

Probeer ook eens om dennenolie te gebruiken. Het heeft verwarmende eigenschappen, verbetert de immuniteit en wordt speciaal aanbevolen voor mensen die last hebben van recidiverende sinusitis. Door een paar druppels van deze olie in te ademen of toe te voegen aan luchtbevochtigers, kunt u genieten van een goede nachtrust.

4. Gebruik luchtbevochtigers. De luchtvochtigheid in huis moet tussen de 40% en 60% zijn. Om het op een optimaal niveau te houden, vooral in de herfst en winter (stook) periode, is het een goed idee om luchtbevochtigers te gebruiken. Anders kunt u last krijgen van sinussen of ademhaling. Ook kan je last hebben van een verhoogde dorst en een afname van de immuniteit.

5. Bril met oranje glazen! Ze worden ook wel ‘blauw licht blokkers’ genoemd vanwege het filter eigenschappen die ze bevatten en het blauw licht absorbeert. Samen met mijn man gebruiken we zo’n bril ongeveer 1-2 uur voor het slapengaan. Het was niet gemakkelijk om eraan te wennen, maar het effect op slaap en regeneratie won, en nu genieten we van een veel betere slaapkwaliteit. Hoe beïnvloedt blauw licht de gezondheid van de ogen? Blauw licht vermoeit je ogen. Je kunt het voelen na een paar uur gebruik van de computer. Wetenschappelijke studies tonen aan dat overmatige blootstelling aan blauw licht kan leiden tot uitdroging, beschadiging van het netvlies en ontwikkeling van cataract (oogaandoening).

6. Acupressuurmat of houten voet acupressuur matten.

Acupressuur heeft een positief effect op alle aspecten en stadia van de slaapvoorbereiding en het verloop ervan. Je zult sneller in slaap vallen en een diepe fase ingaan. Het elimineert angst en zorgt voor een betere regeneratie. Je staat de hele dag verfrist en vol energie op

7. Er is nog een manier! Neusinzetstuk dat de ademhaling verbetert. Slapen met een overlay is niet gemakkelijk en helaas kon ik er niet aan wennen, in tegenstelling tot mijn man die het probeerde en positieve veranderingen ervoer. Ik moet echter toegeven dat het ongemakkelijk is. Deze oplossing wordt voornamelijk aanbevolen voor mensen die snurken of oppervlakkig ademen.

8. Probeer te gaan slapen en op te staan op vaste tijden. Het lichaam regenereert het best fysiek tussen 20:00 en 2:00 uur ‘s nachts en mentaal tussen 2:00 en 6:00 uur’ s ochtends – dus het is het beste om rond 22:00 uur te gaan slapen. Volgens tal van studies zouden we moeten vertragen van 18:00 tot 19:00 uur. Het is tijd om je voor te bereiden op het slapen …

9. Lees een boek voor het slapengaan en drink citroenmelisse. Een moment alleen voor jezelf, een moment van ontspanning en rust, kan je helpen om beter te slapen.

10. Zorg ervoor dat de slaapkamer donker (zonwering, gordijnen) en koel is – oververhit de kamer niet!

11. Let op het beddengoed dat je in je slaapkamer hebt, of het nu is gemaakt van katoen of kunstmatige materialen. Sommige mensen verversen hun beddengoed te zelden en het is een goed idee om het één keer per week te verschonen.

12. TV en de Computer uit de slaapkamer! Dit soort apparatuur wekt een elektromagnetisch veld op, dat onder meer van invloed is op slapeloosheid, hoofdpijn en hormoonspiegels in ons lichaam. Het licht dat je ogen bereikt via het tv-scherm of de laptop is een signaal voor de hersenen om de afgifte van melatonine te remmen, wat de dagelijkse slaapcyclus negatief beïnvloed.

13. Bedek alle LED’s (bijv. van lichtschakelaar of andere apparatuur). Schakel ook je telefoon’s nachts uit.

14. Gebruik geen telefoon of computer een half uur voor het slapengaan en zet de tv uit.

15. Zorg ervoor dat je een goede matras hebt (we hebben er een die zich aanpast aan de lichaamshouding).

16. Vergeet niet dat een gebalanceerd dieet ook de kwaliteit van je slaap beïnvloedt. Het is de moeite waard om producten te gebruiken die rijk zijn aan tryptofaan. Het neemt onder meer deel aan de productie van melatonine, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van het circadiane ritme van het lichaam.

Zoals je kunt zien, wordt je slaap beïnvloed door veel factoren! Ik hoop dat je dankzij mijn tips je weg zult vinden om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Een goede nachtrust betekent een goede regeneratie die je immuniteit versterkt. Als je een fysiek actief persoon bent, zul je ook het positieve effect van de juiste hoeveelheid slaap voelen, omdat dit zal resulteren in betere sportprestaties. En heb je gehoord dat je gezicht alles zegt? Zorg voor je slaap en je lichaam zal je bedanken met een mooie, stralende teint

Welterusten

Anna Lewandowska

Over Anna Lewandowska

Athlete and nutrition specialist. Multiple medalist of the national in traditional karate in European, and World Championships. Author of workout plans and books about healthy lifestyle that everyday helps her motivate over a million of people to change to a healthier lifestyle. Founder of Healthy Plan by Ann, Diet & Training by Ann. CEO of Foods by Ann. Co-founder of Baby by Ann. Wife of footballer Robert Lewandowski, captain of Poland's national football team and Bayern Munich player.

Related Posts