Blog

Coronavirus – Verhoog uw immuniteit

Ingrediënten:

Coronavirus – Verhoog uw immuniteit

Versterk uw immuniteit op alle mogelijke manieren.

Ons immuunsysteem moet nu sterker zijn dan het virus! Probeer geen onnodige angst te veroorzaken, want iedereen heeft een andere weerstand tegen stress en sommigen maken zich elke dag zorgen over wat morgen zal brengen. Focus op het versterken van je immuunsysteem! Maar hoe?

DENK POSITIEF EN WAARDER HET HUIDIGE MOMENT!

Focus op :
goede instelling,
stresscontrole,
lach – lach naar iedereen om je heen,
waardeer de HELDEN die nu hard voor ons allemaal werken,
vind balans – iedereen is anders en gaat op verschillende manieren om met stress en angst.
Ja, al deze dingen versterken je immuniteit

Ondanks de onzekere situatie staat een optimistische houding centraal. Zoals u ziet, kunnen we niet altijd bepalen wat er om ons heen gebeurt, maar we kunnen beslissen wat onze reactie daarop zal zijn en we doen het voor onze eigen gezondheid.

 

Gisteren had ik een slechte dag … Ik barstte in tranen uit en vroeg me af …

Wanneer eindigt het allemaal?

HET ZOU ZO EEN MOOI JAAR WORDEN!

DIT MOET EEN SLECHTE DROOM ZIJN EN WE WORDEN MORGEN WAKKER WORDEN …

IK ZEI: GENOEG! Waarom kan dit jaar niet speciaal zijn ?! Ik ging zitten en schreef mijn plan…

Niets zal ooit hetzelfde zijn … maar heeft iemand gezegd dat het niet beter kan? Het is allemaal aan ons!

 

Natuurlijk voelt iedereen onzekerheid en afschuw bij het nadenken over wat er met de economie gaat gebeuren. Geloof me, als persoon die meerdere bedrijven runt, heb ik ook dezelfde zorgen.

Waarom juist nu denk ik hoe het zal zijn als we weer gaan wandelen? Wanneer we de familie bezoeken, vrienden zien of samen voor diner? Wanneer we boodschappen gaan doen … of wanneer ons dagelijkse leven, dat zo niet gewaardeerd wordt, weer normaal wordt?

Hoe uniek en mooi zal deze ontmoeting met familie en vrienden zijn! Als kinderen hun vrienden weer zien op de kleuterschool of op school … Als we mensen in cafés zien … Als we zien rennen, lachende gezinnen die zich vermaken in de speeltuinen …

Wat er nu gebeurt, wordt al snel een herinnering, bedenk hoeveel we kunnen doen. Ik geloof dat we de kleine dingen die we in onze dagelijkse hectiek zijn vergeten zullen leren waarderen, we zullen… LEVEN kunnen waarderen.

Deze keer zou voor ons een les moeten zijn om te zien wat de BELANGRIJKSTE dingen in het leven zijn!

Ik zou willen dat we ons nu concentreren op de belangrijkste punten van het versterken van ons lichaam.

 

POSITIEF DENKEN – OMGAAN MET STRESS
De correlatie tussen gezondheid en stress is een nogal gecompliceerde kwestie. Waarschijnlijk heb je echter allemaal de kans gehad om de effecten zelf te ervaren. Stoornissen van het zenuwstelsel beïnvloeden de werking van hormonen en beïnvloeden op hun beurt het immuunsysteem. Net als een kettingreactie. Hoe kunnen we weer in balans komen? Onderzoekers zeggen dat een gezonde geest zich vertaalt in een gezond lichaam. In onze samenleving is stress verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een groot aantal ziekten, waaronder kanker en hart- en vaatziekten. Daarom is het de moeite waard manieren te vinden om met stress om te gaan en negatieve emoties te ventileren. De meest voorkomende manieren zijn regelmatige lichaamsbeweging, hobby’s, contact met dieren en natuur, of religie en meditatie. Bedenk nu wat je zelf in dit opzicht kunt doen.

GEZOND DIEET
Het menselijk lichaam heeft balans nodig zodat het hele lichaam en elk van zijn cellen goed kan functioneren. Hierdoor kan ons immuunsysteem efficiënt werken en is het op deze manier beschermd tegen het binnendringen van bacteriën, virussen of pathogene schimmels. De aanvoer van vitamines en mineralen zorgt voor een goede werking van het immuunsysteem. Ik heb geprobeerd dit probleem aan te kaarten in mijn BOOST YOUR HEALTH-campagne. Het gebruik van schijnbaar onbelangrijke kruiden of het kiezen van de juiste producten voor elke maaltijd gedurende de dag ZIJN VAN GROOT BELANG VOOR UW GEZONDHEID!

 

GESCHIKTE AANVULLING EN PROBIOTISCHE THERAPIE
Voedsel kan je veel nuttige voedingsstoffen bieden. Vanwege de andere toestand van ons lichaam of speciale omstandigheden is het misschien niet genoeg. Dieetsupplementen en probiotica kunnen hier van pas komen. Het onderwerp probiotische therapie werd in haar artikel in detail beschreven door Dr. Patrycja Szachta. Wat ik je hier aan wil herinneren is het feit dat je darm-microflora een grote invloed heeft op de goede werking van het immuunsysteem. Het kiezen van het juiste probioticum moet net zo zorgvuldig zijn als het selecteren van voedingssupplementen. Omega-3-zuren, vitamine D of vitamine C zullen het lichaam zeker goed ondersteunen. Denk ook aan adaptogenen in stressvolle tijden Ashwagandha, Schisandra, Gotu Kola, Rhodiola enz. Ze helpen het lichaam aan te passen aan de huidige omstandigheden en hebben ook ontstekingsremmende en kankerbestrijdende effecten.

 

ANTIOXIDANTEN
Ik heb het belang genoemd van suppletie en probiotica, die hun positieve effect hebben op het ondersteunen van de immuniteit van het lichaam. Ik heb ook geschreven over het voedsel dat we eten. Afgezien van vitamines en mineralen, is het een waardevolle bron van antioxidanten die je bijvoorbeeld vindt. in superfoods. Hun belangrijkste taak is om cellen te beschermen tegen vrije radicalen, die het lichaam overmatig verzwakken, waardoor de immuniteit afneemt. Waar vind je ze? Voornamelijk in groenten en fruit, maar ook in noten of zaden. Gedroogde kruiden en specerijen hebben ook een hoog potentieel aan antioxidanten. Het wordt aanbevolen dat elke maaltijd die u eet een groente of fruit moet bevatten. Overdag zouden we er 4 tot 5 porties van moeten hebben. Antioxidanten komen ook voor in paprika’s, tomaten, bieten, zwarte bessen, appelbes. Vergeet niet om je maaltijden gevarieerd en kleurrijk te houden, omdat dit een hele reeks waardevolle voedingsstoffen voor je lichaam oplevert.

 

FYSIEKE ACTIVITEIT
We moeten beginnen met deze zin: matige fysieke activiteit versterkt de immuniteit van het lichaam.

Studies tonen aan dat sporten het immuunsysteem versterkt door de gevoeligheid voor ziekteverwekkers te verminderen en reacties te versnellen om ontstekingen te verminderen.

Het blijkt dat matige aërobe training (aëroob, dus wandelen, fietsen, hardlopen) die niet langer is dan 60 minuten de efficiëntere verspreiding van ontstekingsremmende factoren door het hele lichaam beïnvloedt. Houd er rekening mee dat matiging hier uiterst belangrijk is, en overtraining en gebrek aan regeneratie hebben het tegenovergestelde effect op uw toestand.

 

SLAAP
Slaap is een tijd waarin je lichaam kan regenereren. Je moet dit zeker niet onderschatten. Studies tonen aan dat slaapgebrek de kans op infectie of ziekte direct vergroot. Waarom? Een te korte regeneratieperiode vermindert het aantal witte bloedcellen, die het lichaam beschermt tegen ziekteverwekkers. Is het je ooit opgevallen, dat tijdens stressvolle periodes je sneller vatbaar bent voor ziektes en kwaaltjes. Precies! Vind balans en de juiste hoeveelheid slaap die je lichaam in staat zal stellen om de volgende dag kracht op te doen.

 

ADEMHALING, MEDITATIE, GEBED
Een goede ademhaling, meditatie of gebed zijn een van de meest gebruikelijke manieren om met stress om te gaan. Bovendien zijn meditatie en gebed echt een manier van leven. En waar gaat al deze meditatie over? Het belangrijkste uitgangspunt is om je geest te zuiveren, ‘zet het denken uit’, zodat je een pauze hebt van allerlei externe prikkels. Dit helpt je om veel moeilijke situaties vanuit een ander perspectief te bekijken. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt het gunstige effect op het menselijk lichaam door de gevoeligheid voor depressie en slapeloosheid te verminderen of gewoon de bloeddruk te verlagen.

HYGIËNE
Ik denk dat iedereen hier al weet waarom handen wassen en persoonlijke hygiëne belangrijk zijn, vooral tijdens periodes van verhoogde blootstelling aan infectie. Even een korte herinnering: zelfs als je handen visueel schoon zijn, zitten er echt veel ziektekiemen en bacteriën op. Besteed daarom speciale aandacht aan het regelmatig wassen, zowel na het verlaten van het toilet als na terugkeer uit de winkel of het werk. Dit is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om u en uw dierbaren bewust tegen infectie te beschermen.

 

ONDERSTEUNING
Dit woord, of beter gezegd de acties die volgen, hebben een enorme kracht. Je moet elkaar altijd steunen, vooral in moeilijke tijden. Momenteel kunnen we overal zien hoe totaal vreemde mensen onbaatzuchtig anderen helpen. Dit alles draagt ​​ertoe bij dat zowel de hulpverleners als de behoeftigen zich beter voelen. Het niveau van slechte stress neemt in hun leven af. Glimlach naar elkaar, wees bedachtzaam in je acties. Onthoud, wie goed doet goed ontmoet!

Zoals je kunt zien, kun je veel doen

Ik wens jullie veel gezondheid en gemoedsrust!

Anna Lewandowska

Over Anna Lewandowska

Athlete and nutrition specialist. Multiple medalist of the national in traditional karate in European, and World Championships. Author of workout plans and books about healthy lifestyle that everyday helps her motivate over a million of people to change to a healthier lifestyle. Founder of Healthy Plan by Ann, Diet & Training by Ann. CEO of Foods by Ann. Co-founder of Baby by Ann. Wife of footballer Robert Lewandowski, captain of Poland's national football team and Bayern Munich player.

Related Posts